Landhuis Heemstede
Opdrachtgever: Particulier
Ontwerp: 2019
Plaats: Heemstede

Renovatie van een landhuis in Heemstede. Een mooie opdracht die met liefde voor authentieke elementen is uitgevoerd. De buitenzijde van de woning is in ere hersteld, de binnenkant kreeg een complete herindeling met prachtige hoge plafonds. De begane grond heeft twee 'hallen'. Eén aan de voorzijde waar in de hal een grote glazenscheidingswand is aangebracht om enerzijds de garderobe te herbergen en anderzijds toegang te verschaffen naar de woonkamer. Aan de zijkant van de woning is een formele voordeur, waar de hal gelijk de doorgang naar alle aangrenzende kamers verbindt. Hier is wederom gebruik gemaakt van glazen deuren om de vergezichten en de verbinding tussen de verschillende ruimtes te accentueren. In plaats van het ‘hokkerige’ landhuis dat het was, heeft het nu de separate ruimtes met een groots ruimtelijk effect. In de tweede hal prijkt een leeuwenkop op de deur van het toilet. Een eye catcher met een verbogen element wat een vondst van de opdrachtgever zelf was en ik alleen maar kon toejuichen. 

In de grote open leefkeuken is het hoge plafond voorzien van een akoestisch plafond, waardoor de sfeer direct bij binnenkomst behaaglijk aanvoelt. Het behang van Moooi valt direct op en geeft de ruimte extra ‘smoel’. De lange wand is voorzien van een notenhouten maatwerk kast, waar wederom stalen vitrine deuren in zijn toegepast. De hout gestookte haard staat altijd aan, dat hoort bij het leven in een landhuis evenals de grote moderne eettafel waar iedereen samenkomt. Vanuit de leefkeuken is er rondom zicht op de omliggende tuin en weilanden. 

De verlichting en het schakelmateriaal is overal consequent doorgevoerd in zwart. De visgraat vloer met bies loop door in alle ruimtes en verbindt deze ruimtes ook met elkaar. 

Op de bovenverdieping zijn de dakspanten weer in het zicht gebracht en mooi antraciet geschilderd. Dit weerspiegeld het authentieke karakter van het landhuis. Al met al een comfortabele sfeer in een prachtige omgeving. 

Realisatie 2020

Realisatie in samenwerking met:
Van der Worp Aannemingsbedrijf
De Pander Interieurbouw
Van Dam Staaldesign

Fotografie: Jurrit van der Waal 

Lees meer over dit project in het Excellent Wonen magazine

project afbeelding vanLandhuis Heemstede project afbeelding vanLandhuis Heemstede project afbeelding vanLandhuis Heemstede project afbeelding vanLandhuis Heemstede project afbeelding vanLandhuis Heemstede project afbeelding vanLandhuis Heemstede project afbeelding vanLandhuis Heemstede project afbeelding vanLandhuis Heemstede project afbeelding vanLandhuis Heemstede project afbeelding vanLandhuis Heemstede project afbeelding vanLandhuis Heemstede
,[]]