Villa aan het Spaarne
Opdrachtgever: Particulier
Ontwerp: 2015
Plaats: Haarlem

Wat begon met een voorstel voor een nieuwe vloer en keuken monde uit in een complete verbouwing van de gehele villa. Alle verdiepingen zijn aangepakt en genoveerd, vloeren en plafonds gingen eruit, elektra, verlichting en vloerverwarming werden opnieuw aangelegd. Binnendeuren werden aangepast en sanitaire ruimtes gingen op de schop. Kortom; een compleet renovatieproject. 

Tijdens het eerste gesprek was er direct een klik met de opdrachtgever. De voorliefde voor de Franse architect Jean Prouvé en met name de meubelcollectie die Vitra in samenwerking met G-Star ontwikkelde bleken een gezamenlijk startpunt in dit project. Met het ontwerp van de keuken en het voorstel voor de nieuwe vloer was het vertrouwen snel gewonnen en werd besloten de rest van de woning ook aan te pakken.

De stijl en smaak van de bewoonster kenmerkt zich door liefde voor designmeubilair, stoere materialen en een voorkeur voor groene en sobere tinten. 

De keuken van Carpentier werd gepresenteerd op een beurs en was precies dé keuken voor dit project. Ook de stoffering en meubilair werd stap voor stap bij elkaar gevonden en bleek iedere keer een schot in de roos. Aan de indeling is niet veel gewijzigd, alleen in de hal, daar is de garderobe en toilet achter een dubbele deur geplaatst, zodat de hal helder en ruimtelijk is gebleven. 

Na de begane grond hebben we doorgepakt op de eerste en tweede verdieping. Met name de master bedroom met aangrenzende open badkamer is compleet op de schop gegaan. Er werden stoere sobere tegels met een roze-paarse gloed uitgekozen. 
“Tijdens het bezoek aan de tegel showroom schoven we het presentatiebord uit de stelling en werden spontaan verliefd op de opbouw van de tegels van groot naar klein. Dus toen de verkoper vroeg welke tegel we wilden hebben riepen we in koor; DEZE!. Echter begreep hij niet dat het we het complete assortiment wilden toepassen van groot naar klein.” Dit is alleen in de achterwanden van de twee toiletten toepast. In de badkamer is gekozen voor één formaat.

Familie en vrienden van de opdrachtgever zeggen unaniem dat het interieur een perfecte afspiegeling is van de bewoonster. Dat het haar past als een jas. En daar doen we het voor. Het is een cadeautje als de samenwerking dan zo bijzonder soepel verloopt. 

"Mijn interieur wordt hip omdat jij een topper bent! Zelf had ik dit nooit kunnen bedenken!"
- Aldus een tevreden opdrachtgever -

 

Uitvoering in samenwerking met:
Aannemersbedrijf Van der Worp
Roseleur Interieurmode
Frits de Jong Interieurbouw
Hans Preyde Sanitair
Carpentier Keukens

Styling in samenwerking met eigenaresse
Fotografie: TADA! - Marcel Valkema

Lees meer over dit project in het The Art of Living magazine

project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne project afbeelding vanVilla aan het Spaarne
,[]]