afbeelding

Juliëtte van der Hulst

Vers van de meubelmakersopleiding verraste Juliëtte ons land in 2008 met haar meubellijn DE JUUL, geïnspireerd op Scandinavische meubels uit de sixties. Alles deed ze zelf: ontwerpen, verkopen, de marketing en het aansturen van de productie. Dat jaar was ook de start van DE JUUL Interieurarchitectuur. 

Juliëtte had toen al jaren ervaring in de interieurbranche. Na haar hbo studie communicatie volgde ze in de avonduren opleidingen voor interieurarchitectuur, meubelmaker, grafisch vormgeving en verlichting. In combinatie met banen binnen de branche, zoals bij de internationale bedrijven als Vitra en Erick van Egeraat. 

Als kind was de liefde voor het inrichten en ontwerpen al vroeg duidelijk. Niet alleen tijdens het bouwen van hutten, maar bij de introductie van woonprogramma’s op tv met Jan des Bouvrie zat zij als tiener ieder weekend voor de tv met haar schetsboek om mee te tekenen. De eerste inkomsten van bijbaantjes spendeerde ze aan een abonnement op Eigen Huis & Interieur. Dus… de oprichting van DE JUUL Interieurarchitectuur was geen verrassing.

Inmiddels zijn we na de oprichting van DE JUUL 13 jaar verder en heeft ze een succesvol bureau voor interieurarchitectuur in Aerdenhout van waaruit ze huizen, restaurants, winkels en kantoren inricht gebaseerd op de wensen van de klant. Haar liefde voor productontwerp hoopt zij in de toekomst te kunnen oppakken in samenwerking met leveranciers. De meubelcollectie wordt niet meer verkocht. 

 

Leermeesters:
Ernst Baumann / Ed Anninck / Ellen Vos / Erick van Egeraat / Rolf Fehlbaum / Bas van Tol / Frans & Alexander Beerkens

Voormalige werkgevers:
Vitra / Erick van Egeraat associated architects / Amvest / Qua Associates / Valk Interieurbouw / Fetim Group / Design Post Amsterdam

 

DE JUUL SCHAATSTEAM >