Penthouse Heemstede
Opdrachtgever: Particulier
Ontwerp: 2018
Plaats: Heemstede

Ontwerpt DE JUUL ook klassieke interieurs? Jazeker?

Een Engelse herenkamer was de wens van de opdrachtgever, maar kan DE JUUL wel uit de voeten met die klassieke stijl? Jazeker! Want de Engelse klassieke stijl geeft ruimte aan overdaad, decoratie én kleur. Een welkome aanvulling in de portfolio en heerlijke uitdaging voor een nieuwsgierige interieurarchitect. 

De Engelse herenkamer kwam er. Inclusief geruit behang, klassieke boekenkast, bureau op maat en authentieke lambrisering. Wat wil zeggen, lambrisering die de eigenaar ooit had ‘gered’ uit een oud gebouw en zorgvuldig bewaard voor het moment om het in de eigen woning toe te passen. Tezamen is er gepast en gemeten met de oude onderdelen. Uiteindelijk zijn ze gerangschikt, aangepast en samengevoegd. Dankzij restauratie van een vakman vormt de lambrisering één geheel en is het op de achterwand van de herenkamer bevestigd. Net of het er altijd heeft gezeten!

De klassieke kleurrijke stijl had zich in de rest van de woning reeds genesteld en diende nog aangevuld te worden met bijpassend meubilair. Zo werden er een bureau, een side table en eettafel op maat ontwerpen en gemaakt. De hal werd gehuld in bordeaux kleurig behang met flock. Daardoor lijkt het net of je binnenkomt in een klassieke oude woning in plaats van een modern appartementencomplex.

Voor de slaapkamer kwam een andere stijl op het wensenlijstje van de opdrachtgever; Afrika. De oranje kleuren van Afrika en dan bijvoorkeur overdadig. Uiteraard was het eerste voorstel een voorzichtige oranje gloed, maar al snel werd duidelijk dat de bewoners all the way wilden gaan in hun thema en voor het uitbundige oranje met geel kozen voor de complete kamer. Ook de aangrenzende badkamer werd meegenomen en om de sfeer compleet te maken, ook het plafond. Iedere morgen worden ze wakker alsof ze op de Afrikaanse steppe zijn. Een zomers gevoel, zelf in de winter! 

 

Uitvoering in samenwerking met:
Aannemersbedrijf Van der Worp
Roseleur Interieurmode
Frits de Jong Interieurbouw

Fotografie: TADA! & Jaro van Meerten

Lees meer over dit project in het The Art of Living magazine

project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede project afbeelding vanPenthouse Heemstede
,[]]